My lovely girlfie (hasmah)


   Why the good one always leave? Aku ade seorang kawan ni name die hasmah aku panggil semoh. So harini aku nak describe semoh hehehe

  First, semoh ni seorang yg sekepala dgn aku mmg gila2 dan boleh masuk dgn aku. First aku kenal die masa form 2 melalui teamlomo mase tu tk rapat mane pon apa yg paling melambangkan dia masa tu yg aku tahu ialah die ni kaki novel. Tegur pon pasal novel je hihi pastu form 3 tk sekelas. Naik form 4 sekelas lagi. Mase ni dah start rapat sebab die duduk sebelah yuyu, aku sebelah tirah. Kalau gi rehat pon same, menggila pon bersame

   The best about semoh ialah bile mood eksaited aku psl sebuah drama korea tu die pon sama eksaited the best is tgk muka die yg eksaited kalah aku huahua. Tapi mmg the best part ah pasal semoh bile bab story ni mu ingat tak pasal bigoongmama?? Weh rindunya. yg tak tahan tu bile citer pastu die pon tangkap scene citer tu then masing2 gelak pastu begitulah seterusnya sampai lah cg masuk. Tapi masa form 5 lah sebab mase tu mmg rapat. Time form 4 ni aku selalu ingat die ni emogirl sbb die kalau ngajuk mmg masam muke huahua sapa geng ni takot nak tegur semua pakat suruh gi tegur sape berani hihi sume tk berani tapi biase kejap je anginnya.

   Semoh ni jgk partner in crime. Dgn kerlingan mata je die boleh faham haha bagi isyarat acane pon faham. Mmg nakal la sebenarnya tapi bukan nakal yg menyakitkan hati org tapi menyenangkan hehe serious mmg gila geng aku tapi happening gila. Org yg tk tahu akan ingat grup aku bosan sbb semue nampak pendiam kecuali yuyu psssttt hahaha

    We had a sweet moment together bak kata tirah gedik2 manja kuang3 semoh la paling manja sbb die adik, kalau bergambar ramai2 lentok atas bahu aku haha aku senyum jgk depan kamera walau rase berat bahu haha kidding xD ok lagi psl semoh die ni suke pendam la tapi bila die luahkan dgn airmata sekali keluar she very strong girl tu yg aku suka pasal die yeah one more mata die sharp dr jauh dah blh nampak org

   Sekarang die belajar kat lain walaupun masih di negeri sama, tapi aku rasa tk lengkap bile die takde sbb kami saling melengkapi. Melengkapi yg org takkan faham, tapi aku si observer yg memerhati dalam diam akan rasa. Paling tk boleh lupa bila ade satu kejadian ni die tolong aku, mmg sampai bile2 aku ingat. Hmm harap walau kat mane pon die ade, die akan selalu gembira dikelilingi manusia yg positif yg akan bantu die bile die jatuh dan selalu buat die tersnyum. Tk fhm why die insecure dgn lesung pipit die tu haha. Semoga kita berjaya dlm bidang kite masing2..insyaAllah amien..akhir kata, jumpa lagi semoh bile mu cuti sem ni kite lepak huhu

Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Tekan banner untuk join

   Assalamualaikum harini join GA by nafas baru... hope im one of the lucky one contestant. Jom join untuk meriahkan giveaway ni sy bace sekali pon terus buat entry sebab menarik kot syarat die simple je, hadiah pula dari luar negara. bile lah nak travel abroad mcm sis ni sob3 insyaAllah one day hihi ni hadiah2 yg ditawarkan....
1. Shawl x 3 (2 Shawl Madinah, 1 Shawl Vietnam) 
2. Purse Kipling x 1 
Keychain Vietnam x 7
Due date : 28 Jun 2016 jam 11:59 malam 

SEGMEN BLOGLIST 2016 WILLYOU READTHIS

Tekan banner untuk join
Assalamualaikum, harini join segmen, saje nak membanyakkan blog post..banner die pon comel mestilah letak kat blog^^  jom lah kite meriahkan segmen ni ya!! So ni quote yg aku pilih, mmg aku suka quote ni sebab bagi inspirasi dekat aku hehe
"Its hard to stay motivated when you're confused. When you simply your life, it gathers focus. The more you can focus your life, the more motivated it gets. " 
"Its not that you cant, its just that you havent" 
"In your professional life, whatever it is, always be CURIOUS"
Tagging Session

Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE

*STICKY POST*



Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.

SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.

Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah : 

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. Terdapat 4 pilihan warna menarik yg pasti memukau iaitu Ruby, Turquoise, Emerald & Sapphire. Didatangkan dalam saiz XS, S, M, L & XL. Lebih menarik, jubah ini juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan lengan), mempunyai poket, patuh syariah (labuh & longgar), tidak jarang, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai

Olivia Tunic - Olivia Tunic diperbuat daripada high quality Material Satin Saluna (bukan macam Dull Satin ye) dan boleh didapati dengan 3 warna yang gorgeous;Teal, Purple & Burgundy. Tunic ini boleh didapati dengan saiz S hingga XL. Bukan itu sahaja, Olivia Tunic juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan butang di hujung lengan), kain sejuk, boleh dipakai casual @ formal, 2 poket sisi kiri kanan, patuh syariah, tidak jarang, tidak stretchable, selesa & ringan dipakai

Nadine Tunic - Nadine Tunic boleh didapati dalam 4 pilihan warna iaitu Emerald, Sapphire, Turquoise & Ruby. Diperbuat daripada high quality Como Crepe dengan FREE SIZE from M up to L. Nadine Tunic juga merupakan nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada), poket kiri dan kanan, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), tidak jarang, tidak stretchable, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai.

Qamila Top - Qamila Top diperbuat daripada high quality Moss Crepe dan boleh didapati dengan 3 warna menarik;Camel, Brick & Moss Green. Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal (tidak perlu inner baju), design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy

Kebaya Kardigan - Kebaya Kardigan direka dgn fungsi 2 in 1 boleh digayakan sebagai kebaya untuk majlis formal atau sarungkannya bersama t-shirt anda untuk gaya santai. 4 warna menarik;Camel, Brick, Black & Moss Green. High quality Moss Crepe dengan FREE SIZE from M up to XL, Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal, design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy



Testimoni daripada pelanggan kami : 



Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Like facebook penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

2. Follow instagram penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

3. Follow Blog penaja
Nalmr Blog

4. Buat satu entry khas dengan tajuk 'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'

5. Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.

6. Share/Ping artikel anda samaada di Babab.net, Facebook Personal anda, Fanpage, Facebook Group lain atau Google +. 
7. Tinggalkan link entry anda di bahagian komen ini. 

Tarikh tutup pada 11 Jun 2016 jam 11.59 malam.


SENARAI HADIAH PEMENANG

Produk dari SassyRose x Tempat Pertama
Produk dari SassyRose x Tempat Kedua
Lyna Shawl by Alyachan.co x Tempat Ketiga

Pemenang dipilih secara random

Semoga berjaya semua.. Terima kasih

p/s : SORI CODING PANJANG PULAK . Selamat mencuba. Rajin rajin tag kawan ok?
Tagging time http://reflectionoflife12.blogspot.my/ http://www.leyayeolly.com/ http://liezamustafa.blogspot.my/
 
originally edited by the owner