Sedih

Assalamualaikum reader,

  Walaupun tau tkde org baca pon haha 😂 okay tetiba sebak ceritanya mcm ni tadi aku stalk kawan2 lama aku kat fb. hmm berjayanya dorang. terbanding pula dgn diri aku, mmg aku rasa jauh aku ketinggalan, aku akui. mungkin sekarang mereka dah daftar ke universiti masing2 aku pula mereput dalam bilik membuang masa dgn fon. Mereka sekarang persiapkan diri utk masa depan yg lebih baik, aku pula masih mencari-cari apa aku nak buat dalam hidup ni.

 Tipulah kalau tk cemburu. Aku ni jenis yg dream high, aku ni berhati besar cuma satu je, aku tk proaktif aku jenis tk kisah mana, bukan jenis yg ambitious, duhh whats wrong with me. huda yg sekarang ni beza dgn dulu. dulu nampak juga sinar cahaya kegemilangan harapan tu, sekarang macam kegelapan. Ya Allah, sedih rasa.

  Tell me whats to do. People will say you must help yourself, nobody did it better than you. Only you can help yourself. Only you.

March 2017

Assalamualaikum,

setelah lama tak menaip harini aku rasa nak bukak blog, bukan apa banyak sangat yg berlaku dekat aku menjak ni. aku pon stresss😧 nak dekat final lagi lah mcm2 yg berlaku dahla banyak subjek aku kena cover hmm nak buat camne ujian kan kena sabar jelah.

paling takleh blah muka breakout hmm. aku rasa terpakai fake produk lah mase pakai yg first aku rasa okay je tapi bila pakai kotak kedua tu rasa pelik ngat tapi aku takkan sedar kalau adik aku yg mulut laser tu tegur tapi thanks to her kalau tk aku teruskan je pakai hm. aku rasa macam pelik tapi aku anggap tu healing crisis tapi main banyak gitu haish lemah semangat. mula2 jerawat tu tumbuh kat dahi kecik tu aku heran tk pernah tumbuh jerawat byk gitu kat dahi, pastu kat pipi jadi ruam. okay aku pon mule2 dok tau tu ruam tu tk teruk lagi yg teruknya bila ruam td tu jd bintik2 putih kat muka omgg terok gila aku dah cabut dgn vietnam mask pom still ada lagi. pastu bila cabut mende putih tu kalau tk tinggal bekas takpe ni pore jd besaq adoi lemah smgt. konfiden drop namateyy rasa taknak keluar rumah nok berkurung dlm bilik je serius mende ni org yg rase je faham.

pastu aku rest muka tak pakai pape bedak pon tak pakai gi kelas cam mak limah kot hmm entah la takot nok tengok cermin tapi selfie tetal selfie. kusamnya muka tu pasti. hmm nyesal pakai lokal product mmg fak dah lokal product ermm harap muke pulih dgn cepat amien...

    lagi aku ni ada crush hmm biasalah teen. pastu bila muka aku jd gini, aku rasa low konfiden lah aku overthinking mcm2 aku pikir. contohnya mcm muke aku ni buruk, mesti die tk suke aku dah hm hubungan kitorg ni pelik kawan tapi kadang tak macam kawan tapi tak declare kapel pon. mmg malu sangat nak berhadapan dgn org, sblm ni muka ade jerawat ke parut ke okay je tapi bile muka breakout ni emmm rase die lain macam. rasa cam makhlik asing kadang rase cam monster huarghh nok duk dalam bilik je sampai muka okay tapi ade kelas. ermm tapi aku kenal muke aku, teruk macam mana pon nanti die akan sembuh balik dan skin condition akan lebih baik dari sebelum ni. dulu aku pernah letak bawang putih kat muka sanggup lah pedih pon asalkan jerawat ilang caye sgt tips internet kan shit betol. yg kelakar org pakai 15 minit je pastu basuh aku pula pakai sampai tertido ish mmg aku ni lain dari lain wakakaka then bile aku bangun, wth gelembung air tu ade yg aku tk buang tapi aku tersasul buang sbb sedap sekali robek keluar air die tinggal kesan merah kat muke banyak gak la. esok tu ade exam bio mmg habes ah tapi prinsip aku ni tk pernah ponteng exam. muka terok gitu pon aku gi sebab test bio mmg lah cover dgn tudung nak eyes to eyes dgn org pon malu tapi perasaan yg aku rasa dulu pon terok. tapi sekarang aku tk ingat dah perasaan yg aku rasa dulu. kiranya aku berjaya hadapi masa sukar aku dulu. sekarang pon insyaAllah aku boleh.

    sekarang kan nak final, aku harap aku sempat cover semua subjek tu . aku harap aku dapat lah pointer yg aku inginkan. aku ni banyak main2 tau bile lah nak serius erm tapi aku tk pernah tunjuk sisi aku yg lain kat member aku. sisi yg gile2 bongok2 tu byk lah aku pamerkan huahuahua tu yg dorg pndg rndh kat aku. aku tau tapi aku diamkan jelah. satu lagi aku nak ingatkan jangan lah kite tegur kulit wajah org, korang tak tau apa yg org tu rasa apa struggle yg kitorg kena lawan kadang mende tu bukan sbb kitorg tk hygienic maybe faktor hormon. bile dah masanya, aku pon nak kulit bebas jerawat ok cmon sape tkmboh wakakaka tk kisah tk putih yg penting kulit bersih. nakkk. 😂 kalau korg nak tau lebih mendalam perasaan org yg berjerawat ape semua ni rajin2 lah google bace experience org semua akan cakap konfiden low dan rasa terok so korang takyah menambahterokkan perasaan kitorg. muahh.


    sebenarnya aku lepak bilik kawan aku ni. kbetulan internet laju sebab tk abis kuota lagi. ade masa nanti aku akan update lagi. salam sayang.

Coretan kecik

 Assalamualaikum,
   Jadi aq tk puas lg menaip, kali ni nak share psl kawan. ok kawan...ade satu jenis yg aq suka. jenis yg tk mudah dirampas.
Pergh! aku sgt suka type cmni serius wei kwn takpe beribu tp kwn rapat kite bile org lain cube rapat mesti kite rase cemburu kit tipu lah kalau tk kan. ok yg paling obvious kalau die mmg jenis yg suka rampas bestfriend org. kite perhati je. duk diam perhati ade 2 benda yg aku akan tgk. first; cubaan merampas/mgmbil perhatian si pelaku. kedua; respon kwn rapat aku . the best feelings ever kalau kwn rpt kite bg respon yg bleh buatkan kita rasa woah thats my friend. tindakan tu hanya org yg tk mudah dirmps je akn beri respon mcm tu aku nk ckp tk tau cemana. tapi aq dah pernah tgk depan mata aq lah n pernah rase that best feelings tu dan aq suke.

  Bile tgk pd sisi positif, semua org layak berkawan tk kira rapat dgn org ni ke org ni ke yg pnting semua kena ingat posisi msing2. Jgn buat perkara yg akan sakitkan hati kedua-dua pihak...angkara cmburu benda yg kecik pon boleh jd besar. ya aku tk suka org ade rase cemburu sbb aku tau betapa buruknya kesan tu kat kemudian hari nanti. cemburu aku takpe aku tahu kat mana n cara aq atasinya tp cmburu org lain aku takot manusie ade mcm2 muka n perangai. kalau ade rase nak sakitkan hati aku lebih baik menjauh dr aku, aku mgkin dh tk mampu kesakitan ni mcm dulu. okay assalam

Kem relasis

 Assalamualaikum,
   Setelah lame tk menulis akhirnya harini berkesempatan bkk blog n menulis kat sini... okay nak cerita sikit la psl perkembangan aku. Aku baru je balik kem relasis 6-8 oktober... mmg satu pglaman yg baru bg aq, mule2 mmg aq rasa nak balik je tk best tds jauh tp lame2 best jgk sbb dpt kenal dgn kwn2 baru...dr platun same yg sblm ni klu jupe tk tgur pon tp skrg ni adoi mcm kenal lame dah. Best sgt aktiviti cth mcm main prmainan yg fokuskan kerjasama, tnpa kerjasama mmg tkkan mnjdi la n kena denda la grup tu nsib kump kitorg tk kena hehehe. Pastu praktis kawad pns2 adoi aq cari jgk mase utk mndi tkleh weh peluh2 tk selesa nk landing pon tk sedap. tapi time mandi aq cepatkan durasi secepatnya la wlaupun aa tgk aq je yg bwk sabun g situ yg tu penting eh trademark wangi sentiasa psstt kdg2 je bsuk huahua.

     Then, balik kem tu ade plk tegur muke aq gelap lah kulit kering lah hmm biasa lah burn. aku g situ tk pkai sunblock naked face mmg lah . sbb tkdok sunblock hmm tk tau plok muke aq blh burn cmni allahu hrp la cpt recover..  dop selesa la bile org tgur gitu hm rse nak ngis. tipu je. tp.. ade la skit. ahh lupakan . ok part pling best masakan makcik tu pergh dap weh ni first time aq jupe kem yg masakannya sedap dhla asyik mkn je situ tp keselamatan mmg diutamakan. bagos2 pahtu aq rasa lepas balik kem aq rasa ade kelainan pd diri aq ke aq sorg je perasan. rasa mcm berani n yakin suara pon tk malu dh nak keluar huahua. okay pastu next sem kena masuk rela lg sbb aq nak baju pod die smart doh hahahaha. ok tu saje sekian... lain kli pulok menaip yee ;D
 
originally edited by the owner