1st Giveaway Lily Butterfly by Miss Wandalaara

Click this banner to join
Assalamualaikum & hello fellas
 Harini aku dapat tag drpd budak comel, Syuu. Hadiah? hadiah dia menarik dan lumayan lah juga. Just wanna tryyy. Lagipun, aku tk tahu nak hupdate hape. Aku dah peras otak fikir tp tk muncul-muncul juga. Mungkin minggu ni takde perkara menarik yg berlaku, hewhew. Kalau idea datang, aku posto posto balik okay. Thank you Syuu for the tag and Assalamualaikum semua.
Tags : Iffah | Hidayah | Iffah

MY FANPAGE

Assalamualaikum & hi fellas
 Hewhew, nampak tk tajuk di atas? Yup, my fanpage. Baru jee buat tadi. Surprises! 100000 like, haha. Lolol, baru buat fanpage ni, chill makan kit-kat lah kan. Btw, tujuan sy buat fanpage ni untuk korang lebih tahu update-update terkini blog, tempahan and so on lah about blog. //Tk payah nak pm lagi lah kan. Jadi, bukan just saje pergi tekan button create page okay. If mind, press the like button at fanpage okay. Thank you, I appreciate much dear. Assalamualaikum.





SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret

Click banner comel ni untuk join
Assalamualaikum fellas 
 Hewhew, sy nak ucap tahniah dekat sys Lyssa sebab blog dia dah genap setahun. Baru setahun berblogging, blog dah gempak kemain lol! Jadi, harini anniversary blog dia yg pertama. Jom ramai-ramai terjah blog dia untuk mengetahui lebih lanjut^^
 Firstly, blog sys Lyssa ni mmg terbaik dari ladang lah kerana mengandungi banyak tip yang berguna dan tutorial yang boleh diguna pakaikan untuk mencantikkan blog korang. Second, blog Lyssasecret banyak freebies comel lote hasil kreativitinya yang tersendiri selain entry2 yg menarik untuk dibaca. Akhir sekali sebab ianya blog yang simple, comel dan gempak!

Hello December, Be nice to me //peaceee

Lyssa Faizureen follow blog aku //Terharu

Barbie doll Malaysia
Assalamualaikum fellas 
 Hey, sebenarnya aku lama dah nak post pasal benda ni tapi mood aku lari gi London kejap. //Ehh? Hewhew, aku tersangat terharu kak Lyssa yg femes dan comel lote follow blog aku! Memang lah aku terharu sebab aku mmg suka gile2 dekat blog dia daripada dulu lagi. Mmg aku tk sngka dia akan follow blog aku lol. Masa aku start blogging, aku selalu tengok tuto dia. Tuto kak Lyssa semua menjadi. Thank a lot for your tutorial, it helps me enough. One more picture, scrolling...
 Hewhew, sys Lyssa suka kucing ehh. Lol, comell! Kalau tk silap kucing tu nama Si Qaseh. Sebenarnya, saya bangga la dgn sys sebab walaupun sys femes amous siap blog masuk magazine lagi tp sys tk sombong pon tapi baik dan friendly. Saya pon suka org typo cenggini lol. All the best, saya akan terus meminati blog kak Lyssa & support you! Assalamualaikum 
P/s : I already got a permission for take a pictures and always love your blog

Giveaway From Korea & Sydney

 Assalamualaikum, tadi kan check tagboard ada tag drpd Kak Ain. Thank you sista. Kalau rasa nak join click banner cute ni okay. Wish you luck for SPM, sys Syana! Assalamualaikum 

Tag: Syuu

P/s : Hee, first time join Giveaway^^

Contest I Love My Blog

 I join this contest, Hby? Click this banner
Syarat-syarat
1. Follow blog Ain
2. Like Fan Page KLIK SINI
3. Tempek banner dan linkkan ke entry
4. Ceritakan sedikit pasal blog korang
5. Tag 2 orang kawan anda
6. Hantar url entry di komen

 Assalamualaikum, sy nak cerita sikit pasal blog ni okay. Sila buka mata besar-besar, hewhew. Blog ni ditubuhkan oleh sy pada tahun lepas bulan 10. Tema blog ni Pink, Blue, Gray. Macam hape yg awak tengok dekat blog ni. Actually, sy gabungkan warna-warna feveret sy aww. Blog ni dibuat bukan utk menandingi kecomelan, kekacakan, kecantikan blog anda ya tapi untuk meluahkan perihal2 yg boleh dikongsikan bersama awk semua. That why, kita kena comment entry org sbb baru la kita akan rasa berblogging.

 Berblogging ni macam kita berkongsi saham. Bukan saham yg duitduit tu okay. Kalau kita kongsi benda yg baik kita dapat pahala tapi kalau sebaliknya. Itu lah saham. Apa yg kita taip akan dibaca oleh org awam. Mula2 mmg susah juga blogging tp lama2 snng lha bagi aku. Nasib baik ade tutorial yg berguna. I love my blog okay. Last say, harap2 menang. Happy blogging! Assalamualaikum


Randomly Tags : Nurin | Fitri Suraya

Cuti sekolah yg membosankan!

 Assalamualaikum, fellas. Seperti tajuk yg dicoret di atas, best ke cuti sekolah? For me, hergh, boringg and let eat in front of the monitor. Biasa la kan bulan ni, hujan jee memanjang. Mmg cool beybeh --" //tk pyah bazir switch on icon. Lolol, mmg bosan. Dhla tk bleh balik kg sbb kt kg gua dah banjir, hewhew, sedih kan? Zzz
 Aku rasa kan time form 1 aku, sebelum cuti sekolah ni aku gembira sngt dengan kawan2. They all friendly kecuali ada lah beberapa org tu yg aku tk suka. Hewhew, tk pyah tanya. Baik tny psal GC lagi baguih. At this time, I feel bored without them. 
 Hmm, mungkin akan balik kg kot tp tk tahu lah bila. Nanti cousin aku nak dtg umah, heehee. Tk lah bosan aku nanti sebab dia tu konfem banyak cerita yg nak dikongsikan dgn aku. Dia baik, sama umur dgn aku tp annoying juga kekadang && aku suka kacau dia. Lolol,sabo jelah. Nak chioww dah, Assalamualaikum 

Contest Blogger Saya Awesome

Heyyo, I join this contest. You? Click this cute banner 
 Assalamualaikum, dpt tag lagi. Thank you, Nadirah. Hadiah dia perghh lumayan ooh sebab most of the sponsor blogger pewmess. Hewhew, saya tk yakin mana boleh menang sebab blog saya tk de lah awesome mcm orang lain. Banyak lagi blog yg lebih ohsemm join contest ni. Tapi, just wanna tryyy. Jom tengok syarat2  penyertaan.
Syarat-syarat 
1. Wajib Follow Blog Akma 
2. Tinggalkan Link Entry Contest Di Ruang Comment 
3. Tag 1 Orang Rakan Blogger Anda 
4. Contest Bermula Pada 4/11/2011 Dan Berakhir Pada 16/12/2011
Tagging : Kak Una

Contest Klik Dan Like Fan Page

[Click banner to join this contest]
 I got a tag from blogger femes, Sys Eka. Thank You, sekarang aku nak join, kena tag 3 orang yg bertuah. Hadiah dia lumayan ooh. Padahal kerja kita menge'like' je. Susah ke? Tapi kalau lucky, Insyaallah menang. 
Tags
 Irdina Aina | Farah

Blog Paling Kemas Tapi Cantik

 Assalamualaikum, harini bosan dan tk ade idea nak update. Jadi, ni contest yg kedua saya join. Haha, ketiga? Mungkin ade, finding... Kalau ade rezeki, Insyaallah menang. Contest ini dianjurkan oleh budak comel Iffah. Tadi tengah blogwalking, terjumpa la contest ni. Syarat2 dia pon tkde la banyak sangat. Agak2 boleh menang ke Iffah? Kalau tk menang pon nvm just tryyy. Assalamualaikum
Nak join? Klik banner okay

Contest Blog Simple But Awesome

P/s: Harini join contest by Hanani, kalau ade rezeki, Insyaallah menang. Nk join? Klik Banner. Assalamualaikum

Done Edited !

Hi dan Assalamualaikum fellas
 Hee, lame tk jumpa kan? Huh, rindu nk update blog, sekarang baru dapat lewl. Hooray! Since aku privacy blog, rmai org suruh unprivate cepat. Mcm diorang tk tahu, kalau aku edit mesti lama. Okay done! How look? Even sekarang ramai orang guna blogskin tp aku still guna template ni, bukan aku tk tahu nak edit blogskin tapi aku tk bersedia dan other reason 'malas'. 
 Tema blog aku yg sekarang ni Pink, Blue, Gray. Jangan nk tiru lakk. Org lain tk pernah buat, that why aku buat. Hee, 3 combination colour, dulu asyik black pink jee. Bosan juga wrna sama kan. Thank you for all tutorial especially Nazihah Anuar for her awesome tutorial. Happy Blogging! Nak cepat ni, kbai. Assalamualaikum 
P/s: Hope you like my new design, peeps!

Selamat Hari Raya Aidilfitri ♥


Assalamualaikum readers 
 Wee, Raya! I think I love to hear this! Pagi tadi ramai org dtg umah. Saudara2, sepupu2 dtg kt rumah. Aku dan family beraya kt kg, mestilah dekat kg lagi meriah ooh. Part aku suka ialah makan. Makanan mmg perghh sedapp!  I really love it.

 Rendang, tapai, ketupat, kuih semua ada. Macam-macam hadoo. Sedapsedap lak tu. //Ohh, how delicious\\ Clothes? Baju kurung colour purple dan sehelai lagi colour peach. Rasa sebak bila bersalam dgn ibu bapa aku. Aku bersyukur aku dpt meraikan hari yg mulia bersama mereka. Aku minta maaf kalau ade slah silap then minta duit raya. Haha, hari raya kn. Tk kan nk minta permainan? lolol, muahahha

Aku dgn sepupu aku pon jalanjalan kkt kg. Boleh tahan la dpt duit raya. Byk lewl juga kan. Ingt budak besar dh tk dapat duit raya tapi dapat lagi rupanya. Acano? byk ke duit raya korang? Assalamualaikum

Hari Raya Aidilfitri yg perlu disyukuri dan diberkati. Maaf kalau ade salah silap secara sedar ataupun tidak sedar

Photo Editing Contest By Eein Razak & Dayah Jelita

 Assalamualaikum & hello uols reader
 Jyeahh, nmpk dop tajuk tuu? Tkkan tk nmpk, sudah terang lagi bersuluh kot. Photo editing contest yg d'anjurkn oleh Kak Eien & Kak Dayah Jelita best gilaa. Hadiah pon lumayan, nk tahu lebih lanjut tkn banner dkt atas tuu, okay? First time, aku join contest tahuu, ni pon aku masuk sebab aku minat edit2 ni. Hobby, mweheheh. Okay, straight to the point, nih gmbr yg dipertaruhkan okay. pam, pam, pam \bunyi gendang/ + pom, pom, pom \bunyi bunga api/

Ni gambar before edit


scroll lagi, lagi dan lagi!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
.
.
.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ni gmbr after edit
Caption/ Manusia yg ade dlm gmbr kt atas ni bestie aku. Gambar ni aku curi dkt album Syuhaida Azizul, mwehehe. Dye pon bestie aku, agagaga. Woah, beruntung doh ade bestie cenggini kot. Sebab? mereka baik, happening, suke buat lawak, ade juga yg tk best kot, konfem sakit perut duk gelak kalau mereka buat lawak gile2 tuh. Aku pon gile2 jugak, mweheheh. I loveyouu besties until end. Lolol, tk tahu nk buat caption hape? Poning ni, hrp2 bleh pakai la caption aku bagi ni. muahahahah. Stop here. Assalamualaikum 
 P/s: Aku just join saje2, mane tahu menang, hikhok.

That Moment

 Don't judge me until you know me, don't underestimate me until you challenge me and don't talk to me until you talk to me


Masanya akan tiba [EXAM]

Assalamualaikum fellas,
 Aku dh nk EXAM. Acano ni? Ni first exam aku thun ni. Mklum lah dah secondary kan. Hewhew, ingat aku macam org lain baca buku jee memanjang. Aku mcm org dlm gmbr tuu. Phoney Phoney! Muahahha, aku baca buku last minute lagi menjadi drpd semangat yg berkobar baca buku lastlast lupa semua yg dibaca masa hari peperiksaan berjalan. Oh no, drpd dulu smpai sekarang. Aku tk typo hipokrit okay! I'm honest skrg ni. Kalau nk tahu drpd dulu smpai sekarang mmg aku seriuosly suka baca last minute. Kecuali UPSR okay.
 Aku tk tahu lagi rupa kertas soalan dia. Tapi aku harap soalan dia kacangkacang jee. Lolol, mimpi jee nk ade soalan macam tu. Kalau ade pun tu krtas soalan made by Huda. Lalala, gerenti senang punya as ABC.
 Aku akan cuba la ubah diri aku ni supaya lagi kuat study, Insyaallah. Aku nak berjaya dlm semua hal, semua org nak kn? Aku pon same lah, Kau hado? Ehh, kau pon hado lah. Hewhew, entry merapu berhenti setakat ini sahaja. Assalamualaikum.
I wanna cry happiness if you pray for my success 

ILoveWeekendMoment ♥

Assalamualaikum & hello bonjour 
 I feel so happy right now because it's weekend. Ulang sekali lagi WEEKEND! So, aku boleh online facebook, twittering and of course blogging. Chill beybehh, Are you jelly? I'm human. Lolol, other reason is I can sleep comfortable without any disturbing. //How happy\\
 I met a new friend, secret lol. She so damn awesome. I'm glad to know her. She famous but I friend with her not because she famous but because she treat me so nicely and so friendly. Dia tk sombong mcm org lain, dia blogger juga. Kenal dia via Facebook. Hewhew, Happy Weekend! Assalamualaikum 
 P/s: Berkawan biar seribu, Kawan sejati sukar dicari 

First Update

Assalamualaikum reader
      Jawab2, tk jawab dose aww. This is a first update in this blog. Sebenarnye sye ni newbie. Newbie konon, pdhal secondbie, thirbie & bie yg ke-brp lah. Tk ingt dah sebab banyak sangat  mweheheh. Blog yg sebelum ni jd rosak gara2 tgn gatal sangat tertekan 'classic template'. Huh, aku ni dahla tk terer mane classic template lagi ni.

    Then, aku hapuskn lah blog tuu, wlaupun aku sygs gilaa dkt blog tuu. #well, tk la byk sngt pon. Lagipun, mmg aku trfikir nk delete blog tuu. Tut..tutt.. dh jadi cenggitu so aku buat blog baru. mweheheh, senang kan?
 Yeahh, skrg ni aku kembali dlm dunia blogging ni! Tk leh lupe lah, sbb best sngt kot, hahaha. Dahla 2 months aku tk blogging sebab tgh rezak, skit hati  dengan blog neh :( erm bace la short term neh sikit sebab korang dah singgah kan mihmih. Ok, dekat sini jangan jadi anon yg hati busuk ok, tulis macam2 kat tagboard tapi identiti tah ke mana nak la tengok jugak perfect sangat ke die tuh. Secondly, kalau nak follow, silakan hargai sangat tapi bile dah follow tu jangan la tulis "dah follow,follow me back" kalau ayat lain takpe lagi tapi ayat tu macam dah memaksa bunyinya. Kita blogging bukan sbb nak upkan follower ye... hehe

   Tadi kata short, ni dah macam long term je haha. ok2 ni last kalau dah visit, tinggalkan jejak kat tagboard supaya senang sy nak bw blog awk. Haha sy memang suka blogwalking, baca entry semua I loike! Jangan lupa klik tabung masa depan tu eh, sambil berblog bolehlah juga tambah duit poket ni hehe. Ok have a nice day ahead! bye peeps. x
 
originally edited by the owner